Ką pagaminti iš neprinokusių pomidorų?
prieš 12 m. 3 mėn. - prieš 12 m. 3 mėn. #606
nuo pomidorine
Ką pagaminti iš neprinokusių pomidorų? was created by pomidorine
Manau sezono pabaigoje daug kas pririnko nemažai žalių pomidorų ir svarsto kur galima būtų juos panaudoti. Galima tiesiog marinuoti jums patinkančiame marinate, bet yra ir įdomesnių receptų. Pavyzdžiui
www.tinginiai.com
puslapyje radau gan originalų receptą - Žalių pomidorų ir obuolių čatnis. Jums reikės:
"1 kg neprinokusių pomidorų
0,5 kg kietų obuolių
pora svogūnų
2 džiovinti čili
200 g razinų
100 g imbiero cukatų
vieno apelsino žievelė
2 šaukštai geltonų garstyčių grūdelių
1 šaukštas juodų garstyčių grūdelių
250 ml obuolių acto
200 g balto arba rudo cukraus
2 šaukšteliai malto kardamono
Pomidorus ir obuolius supjaustome nemažais gabaliukais. Čili (be sėklų) sukarpom labai smulkiai, svogūną bei apelsino žievelę irgi susmulkinam. Imbiero cukatus sukapojame kuo mažesniais gabaliukais. Viską dedam į didoką puodą. Jei atrodo, kad skysčio per mažai, galim įpilti 100 – 200 ml vandens. Užverdam. Sumažiname ugnį, kad viskas tik lėtai burbuliuotų. Retsykiais pamaišydami verdam 45 minutes, kol masė pasidarys panaši į tirštą džemą. Ataušiname, supilstome į sterilius stiklainiukus. Tinka prie mėsos ar tiesiog ant juodos duonos riekės."
"1 kg neprinokusių pomidorų
0,5 kg kietų obuolių
pora svogūnų
2 džiovinti čili
200 g razinų
100 g imbiero cukatų
vieno apelsino žievelė
2 šaukštai geltonų garstyčių grūdelių
1 šaukštas juodų garstyčių grūdelių
250 ml obuolių acto
200 g balto arba rudo cukraus
2 šaukšteliai malto kardamono
Pomidorus ir obuolius supjaustome nemažais gabaliukais. Čili (be sėklų) sukarpom labai smulkiai, svogūną bei apelsino žievelę irgi susmulkinam. Imbiero cukatus sukapojame kuo mažesniais gabaliukais. Viską dedam į didoką puodą. Jei atrodo, kad skysčio per mažai, galim įpilti 100 – 200 ml vandens. Užverdam. Sumažiname ugnį, kad viskas tik lėtai burbuliuotų. Retsykiais pamaišydami verdam 45 minutes, kol masė pasidarys panaši į tirštą džemą. Ataušiname, supilstome į sterilius stiklainiukus. Tinka prie mėsos ar tiesiog ant juodos duonos riekės."
Please Prisijungti to join the conversation.
- pomidorine
- Topic Author
prieš 12 m. 3 mėn. #607
nuo pomidorine
Replied by pomidorine on topic Ką pagaminti iš neprinokusių pomidorų?
Žalius pomidorus galima ir kepti Supjaustykite skiltelėmis, pavoliokite kiaušinio plakinyje, tada miltuose su druska bei pipirais ir kepkite įkaitintame aliejuje.
Please Prisijungti to join the conversation.
- pomidorine
- Topic Author
prieš 12 m. 3 mėn. - prieš 12 m. 3 mėn. #608
nuo pomidorine
Replied by pomidorine on topic Ką pagaminti iš neprinokusių pomidorų?
Žalių pomidorų marmeladas
2 apelsinai
1 citrina
1 stiklinė vandens
1,8 kg žalių pomidorų
1 kg cukraus
60g trintų imbiero cukatų
Apelsinus ir citriną nulupti, žieves pavirti 5 minutes stiklinėje vandens, nusausinti. Apelsinų ir citrinos minkštimą atskirti nuo skiltelių odelių. Nuo pomidorų pašalinti kietas šerdis, smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą citrinų bei apelsinų žieves, minkštimą, pomidorus, imbierą ir cukrų. Virti neuždengus apie 2 valandas arba kol pasieks norimą tirštumą. Karštą marmeladą supilstyti į sitklainius, uždaryti, 10 minučių pakaitinti verdančiame vandenyje. Foto galima pažiūrėti čia christiescorner.com/2009/10/02/green-tomato-marmalade/
2 apelsinai
1 citrina
1 stiklinė vandens
1,8 kg žalių pomidorų
1 kg cukraus
60g trintų imbiero cukatų
Apelsinus ir citriną nulupti, žieves pavirti 5 minutes stiklinėje vandens, nusausinti. Apelsinų ir citrinos minkštimą atskirti nuo skiltelių odelių. Nuo pomidorų pašalinti kietas šerdis, smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą citrinų bei apelsinų žieves, minkštimą, pomidorus, imbierą ir cukrų. Virti neuždengus apie 2 valandas arba kol pasieks norimą tirštumą. Karštą marmeladą supilstyti į sitklainius, uždaryti, 10 minučių pakaitinti verdančiame vandenyje. Foto galima pažiūrėti čia christiescorner.com/2009/10/02/green-tomato-marmalade/
Please Prisijungti to join the conversation.
- pomidorine
- Topic Author