Ats: Džiovinti pomidorai
Stiklinė alyvuogių aliejaus;
2 valgomieji šaukštai kapotų česnakų;
1,4 kg pomidorų pjaustytų 0,5 cm griežinėliais;
2 valgomieji šaukštai druskos;
2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
0,25 stiklinės kapotų kmynų.
1. Įkaitinkite aliejų (nestipriai), sudėkite česnaką ir nuimkite nuo kaitinimo paviršiaus. Palaikykite 2 valandas, kad įsigertų, po to nukoškite česnaką.
2. Pakaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių;
3. Išklokite pomidorus vienu sluoksniu nepridegančioje skardoje, pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos, pipirų, kmynų. 1 valandą kepkite, po to sumažinkite temperatūrą iki 90, laikykite dar 3-5 valandas priklausomai nuo drėgmės, pomidorai turi tapti sausi ir traškūs.
Džiovinti pomidorai aliejuje
450g džiovintų pomidorų;
Stiklinė alyvuogių aliejaus;
Šviežaus baziliko, raudonėlio (gali būti džiovintas);
Skiltelė smulkinto česnako;
Druskos;
1. Džiovintų pomidorų galite pasigaminti tokiu būdu: supjaustykite juos 0,5 cm griežinėliais, klokite į nepridegančią skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, galima pridėti pipirų. Džiovinkite orkaitėje įkaitintoje iki 90 laipsnių ne mažiau nei 2 valandas. Po to periodiškai tikrinkite, ar pomidorai pasiekė norimą konsistenciją.
2. Dėkite į stiklainį sluoksnius:
džiovintų pomidorų;
berkite druskos, česnako, raudonėlio;
bazilikų lapų;
Užpildytą stiklainį užpilkite aliejumi, užsukite ir laikykite vėsioje tamsioje vietoje. Po 6-8 dienų jie bus tinkami vartojimui.
Please Prisijungti to join the conversation.
- pomidorine
- Topic Author
paprastas virtuvinių peilių aštrumo bandymas atliekamas su prinokusiu pomidoru. Padėkite ant jo peilį, prilaikydami tik už rankenos galo, galite kartelį perbraukti, bet nebūtinai. Jei peilis pagaląstas aštriai, užtenka vien jo svorio, kad perpjautų pomidorą.
Galima:
Please Prisijungti to join the conversation.
- upas
upas parašė: Truputį ne į tema bet gal kam naudinga:
paprastas virtuvinių peilių aštrumo bandymas atliekamas su prinokusiu pomidoru. Padėkite ant jo peilį, prilaikydami tik už rankenos galo, galite kartelį perbraukti, bet nebūtinai. Jei peilis pagaląstas aštriai, užtenka vien jo svorio, kad perpjautų pomidorą. Pavyko?
O gal reiktų daryti atvirkščiai, pomidorą dėti ant peilio? Nes priešingu atveju daug priklauso nuo peilio svorio.
Please Prisijungti to join the conversation.
- pomidorine
- Topic Author
Kiek išsiaiškinau daugelį, peilių testų atliekama būtent su pomidorais

Please Prisijungti to join the conversation.
- upas

Please Prisijungti to join the conversation.
- Alinka
Alinka parašė: Sixt.lt : O gal kas nors bandė džiovinti pomidorus su vaisių džiovintuvu ? Labai įdomu, koks rezultatas..
Nieko ypatingo, geriau orkaitėje ir nereikės leisti pinigų.
Please Prisijungti to join the conversation.
- Tadulas
Please Prisijungti to join the conversation.
- simkelyte