Kas gero užsimezgė?

prieš 13 m. 4 mėn. #240 nuo Raimis
Replied by Raimis on topic Kas gero užsimezgė?

pomidorine parašė:
Pasigyrimas ne blogaja prasme čia vyksta, gal greičiau pasidalinimas džiaugsmais :)

O aš ir neturėjau omenyje blogosios prasmės ;) Ne esmė kelintas derlius auga, o esmė tame: pirmasis daigelis, pirmasis žiedelis, pirmasis vaisius, na ir beabejo spalvos iš žalios į tai veislei būdingą pakeitimas :) Aš ne pirmus metus pomidorus auginu, ir visada laukiu rezultatų, ir ne galutinių, o visų eilės tvarka. Viskas svarbu, tiek pirmas daigelis, tiek pomidorų skonis ;)
p.s. kai rašiau prieš tai buvusį postą, kažkodėl pagalvojau, kad būtent taip į jį ir atsakys :)

Please Prisijungti to join the conversation.

• Raimis
prieš 13 m. 4 mėn. #242 nuo Palina
Replied by Palina on topic Kas gero užsimezgė?
o man atrodo ši tema ir naudinga :) pamačiau pomidorinės minibel ir polbig manau kitą met auginsiu man patiko ;)

• Palina
prieš 13 m. 4 mėn. #243 nuo Raimis

Palina parašė: o man atrodo ši tema ir naudinga :) pamačiau pomidorinės minibel ir polbig manau kitą met auginsiu man patiko ;)

Na taip, naudinga... kitamet ir aš kokios nors egzotikos užsinorėsiu :whistle: Nors egzotikai manau reikės dar vieno šiltnamio. Šiuo metu pas mane šilnamyje auga 71 pomidoras, 24 paprikos ir vienas agurkas, pasodintas į kritusio pomidoro vietą. O eksperimentavimui su daug rūšių paprasčiausiai vietos nebėra. :)

• Raimis
prieš 13 m. 4 mėn. #244 nuo pomidorine
Replied by pomidorine on topic Kas gero užsimezgė?
Belaukiant nuotraukų, gal pasidalinsite kokių veislių prisodinote? Ir kodėl būtent tokias?

• pomidorine
  • Topic Author
prieš 13 m. 4 mėn. #245 nuo Raimis
Rinkausi pagal augalo dydį, ir šiaip, pagal aprašymą. O taip pat pagal tai, kad viena pomidorų rūšis pas mane sodinama į vieną pilną eilę, antra rūšis į antrą ir t.t. Nežinau iš kur toks mano nusistatymas, tačiau aš taip darau su visom sėklom ir visais daigais. Pas mane šiltnamyje 6 eilės. Keturias eiles užima pomidorai, dvi paprikos. Na o tarp paprikų pasodinau po 2 "Moneymaker" pomidorus. Gal pavadinkim tai eksperimentu :) Taip pat vienoje eilėje auga "Krakus", kitoje "Heinz1370". Dar "Saint Pierre" O dar vienos rūšies nepamenu, sėklos likusios sode, sužymėti pomidorai taip pat :)Taip, kad kai būsiu sode, užsirašysiu pavadinimą.

• Raimis
prieš 13 m. 4 mėn. #246 nuo Palina
aš auginu visokių po du arba tris daigus,o rūšių net nebepasakysiu,bet tarp jų turi būti moneymaker ir saint pierre :)

• Palina
prieš 13 m. 4 mėn. #247 nuo Raimis
šiaip pas mane jie visi sužymimi... Tiesiog tam, kad jeigu skonis nepatiktų ar šiaip kokios bėdos, kad kitais metais jų nebesodinčiau :)

• Raimis
prieš 13 m. 4 mėn. #248 nuo pomidorine
Aš rinkausi veisles pagal išvaizdą ir aprašymą :) Juodas, didelis, saldus - imam :) geltonas kriaušės formos, reikia į kolekciją :) visi sužymėti, darysiu lygiai taip pat, jei nepatiks, kitais metais nebesėsiu. Tačiau prie pamėgtų planuoju vėl bandyti naujas, labai jau daug yra iš ko rinktis :) Gal po kiek laiko pabos blaškytis ir apsistosiu ties tiesiog skaniais, derlingais ir atspariais :side:
Iš Heinz padažus planuojate daryti :) ?

• pomidorine
  • Topic Author
prieš 13 m. 4 mėn. #250 nuo Raimis

pomidorine parašė: Iš Heinz padažus planuojate daryti :) ?

Jeigu gaučiau originalų receptą, tai be abejo :lol:

• Raimis
prieš 13 m. 4 mėn. #251 nuo Palina
pas mane irgi visi buvo su "etiketėm" bet dabar sesė davė daigus tai pati nebežinojo kur kas tai pamatysiu kai užaugs :blush:

• Palina
prieš 13 m. 4 mėn. #253 nuo Raimis

Palina parašė: pas mane irgi visi buvo su "etiketėm" bet dabar sesė davė daigus tai pati nebežinojo kur kas tai pamatysiu kai užaugs :blush:

Nejaugi atskiri užaugusius pomidorus pagal jų spalvą, formą ir skonį?

• Raimis
prieš 13 m. 4 mėn. #254 nuo Palina
o kaipgi B) kai kuriuos ir iš lapų galiu atskirti,pavyzdžiui vyšninį nuo paprasto :blush: :lol: :lol:

• Palina
prieš 13 m. 4 mėn. #255 nuo Raimis

Palina parašė: kai kuriuos ir iš lapų galiu atskirti

Na lapai tikrai būna skirtingi, net nesiginčysiu... :) Bet ne visų :whistle:

• Raimis
prieš 13 m. 4 mėn. #257 nuo Tilkas
Replied by Tilkas on topic Kas gero užsimezgė?
o kaip veiksmingai (kad kitais metais sudygtu) reikia is pomidoru pasidaryti seklu?

• Tilkas
prieš 13 m. 4 mėn. #260 nuo Palina
reikia nusiskinti prinokusį patį gražiausią pomidorą,išimti jo sėklytes sudėti i stiklinę su vandeniu,parauginti poto nuplauti,turi lengvai atsiskirti,tokia luobelė apie sėklytę ir išdžiovinti :) bent aš taip darau ir aišku užsirašyt kokia veislė ;)

• Palina
prieš 13 m. 4 mėn. #261 nuo Tilkas
Replied by Tilkas on topic Kas gero užsimezgė?
ir koks daigumas procentaliai gaunasi?

• Tilkas
prieš 13 m. 4 mėn. #263 nuo Palina
prieš sėją pamerkiu sėklas į vandenį kurios skęsta-daigios ;)

• Palina
prieš 13 m. 4 mėn. #276 nuo Palina
na paspalvinsiu dar temuke,taip atrodom siuo metu :)

• Palina
prieš 13 m. 4 mėn. #277 nuo pomidorine
Oho, kokios gausios kekės :ohmy: Chocolate Cherry (spėju) bemaž 37 užmegztus suskaičiavau! Net pavydu :oops: Pas mane palyginus daug daugiau lapų, reikės gal vėl prasinešti su žirklėmis :)

• pomidorine
  • Topic Author
prieš 13 m. 4 mėn. - prieš 13 m. 4 mėn. #278 nuo Palina
taip chocolate cherry ir ten turetu buti virs 60 pomidoriuku ant kekes :blush: nes jau dabar yra virs 50 tik gal nesimato :oops: o lapu buciau palikus daugiau,bet patankinau sodindama taigi teko gerokai apskabyt del vedinimo :)

• Palina