Aromatingas pomidorų padažas

prieš 8 m. 6 mėn. #58 nuo tatusia
Aromatingas pomidorų padažas was created by tatusia


Ingridientai:

  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 4 pomidorai
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 2 nenuluptos skiltelės česnako
  • 1 raudona arba geltona paprika
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnis džiovinto baziliko
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1. Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į šešias dalis. Iš paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite į keturias dalis.
    2. Į kepimo formą supilkite konservuotų pomidorų skardinę. Paskirstykite po visą dugną. Sudėkite svogūnus.
    3. Pomidorų pjūvio vietas apibarstykite cukrumi ir odele į viršų sudėkite į skardą. Taip pat sudėkite ir papriką.
    4. Apibarstykite druska, pipirais ir džiovintu baziliku. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite neluptas česnako skilteles.
    5. Kepkite daržoves iki 200 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~40-50 minučių.
    6. Kai iškeps, išėmę atvėsinkite. Nuo pomidorų ir paprikos nulupkite odeles. Česnakus išspauskite. Visas daržoves susmulkinkite smulkintuvu.

    Tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų, kaip padažas picai.

    Šaltinis:http://gardumynai.blogspot.com/2010/07/aromatingas-pomidoru-padazas.html

    Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

    • tatusia
    • Topic Author
    More
    prieš 8 m. 6 mėn. #60 nuo pomidorine
    Replied by pomidorine on topic Aromatingas pomidorų padažas
    Mmm, atrodo ir skamba skaniai :)

    Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

    • pomidorine
    • pomidorine avataras
    More
    prieš 7 m. 4 mėn. #574 nuo pomidorine
    Replied by pomidorine on topic Aromatingas pomidorų padažas
    Gan paprastas pomidorų padažas:
    800g pomidorų savo sultyse;
    70g nesūdyto sviesto;
    1 vidutinio dydžio svogūnas;
    druskos pagal skonį;

    Pomidorus, luptą pusiau perpjautą svogūną, sviestą sudėti į puodą ir pakaitinti ant vidutinės kaitros iki užvirimo. Tuomet sumažinti kaitrą iki minimalios, kad pomidorai vos burbuliuotų, virti maždaug 45 minutes. Retkarčiais pamaišyti, patraiškyti pomidorus. Baigus virti išimti svogūną, pridėti druskos.

    Skanaus B)

    Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

    • pomidorine
    • pomidorine avataras
    More