Pomidorų konservavimas

prieš 8 m. 2 sav. - prieš 8 m. 2 sav. #301 nuo pomidorine
Pomidorų konservavimas was created by pomidorine
Jei pomidorai užderėjo gausiai ir šviežių nespėjate valgyti, galite juos užkonservuoti. Apačioje keli populiarūs ar įdomesni receptai, būtų smagu sužinoti daugiau.
Pastabėlės - dažnai prieš konservuojant pomidorus reikia nulupti. Tai galima padaryti sumetus juos į karštą vandenį, palaikius 30-60 sekundžių, tada staigiai panardinus į šaltą vandenį. Iš šalto vandens išimti pomidorai turėtų lengvai luptis. Jei reikia virinti pomidorus, naudokite nepridegančius puodus.

Pomidorai savo sultyse
Sudėkite luptus pomidorus (sveikus ar pjaustytus, pagal skonį) į stiklainį, užpilkite pomidorų sultimis. Pamaigykite šaukštu, kad sultys užpildytų tarpus tarp pomidorų. Įdėkite druskos, jei pomidorai saldūs galite pridėti šiek tiek citrinos rūgšties. Paskaninimui galima pridėti bazilikų. Uždenkite (neužsukite) stiklainius, sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie 35 minutes. Jei stiklainiai didesni (litro talpos), kaitinkite 45 minutes. Pavirinus užsukite juos ir padėkite porai valandų uždengtus, kad pasilaikytų šiltai.

Kečupas
7 kg stambiai pjaustytų slyvinių pomidorų;
2 valgomieji šaukštai nemaltų juodųjų pipirų;
1 valgomasis šaukštas kmynų;
1 valgomasis šaukštas kalendros sėklų;
1 valgomasis šaukštas nemaltų kvapiųjų pipirų;
0,5 stiklinės rapsų aliejaus;
1,4 kg pjaustytų svogūnų;
450 g pjaustytų paprikų;
4 valgomieji šaukštai smulkinto česnako;
3 valgomieji šaukštai druskos;
600 g acto;
600 g cukraus sirupo;


1. Sudėkite prieskonius į marlę;
2. Pakaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, paprikas, druską, kepinkite kol suminkštės. Pridėkite česnako, prieskonių maišelį ir pomidorus. Virinkite kol pomidorai suminkštės ir susitrins.
3. Pakaitinkite kukurūzų sirupą, kol jis susikaramelizuos ir taps auksinės spalvos. Atsargiai po truputį įmaišykite actą. Kai gausite vientisą masę, supilkite į pomidorus.
4. Virinkite pomidorų masę kol ji sutirštės, apie 1,5 valandos.
5. Permalkite masę smulkintuvu, vėl pakaitinkite, supilstykite į talpas ir užsukite.
Last edit: prieš 8 m. 2 sav. by pomidorine.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

  • pomidorine
  • pomidorine avataras Topic Author
More